O manifestaciji

Lepoglavski dani > O manifestaciji

Na temelju tradicije Festivala čipke u Lepoglavi, koji je usmjeren promicanju  kulturnog turizma,  pokrenuta je zabavno – turistička manifestacija – Lepoglavski dani. To je manifestacija usmjerena ponajprije promociji svih  gospodarsko-turističkih resursa Lepoglave, njene bogate povijesne, kulturne i geološke baštine, uz oživljavanje i pokazivanje tradicionalnih zanata i obrta te pripravu i kušanje starinskih jela specifičnih upravo za ovaj kraj. Manifestacija Lepoglavski dani nije namijenjena samo lokalnom stanovništvu, već je orijentirana i na dolazak organiziranih grupa i individualnih gostiju iz cijele Hrvatske te inozemstva.

Osim svoje kulturne, povijesne, umjetničke, geološke baštine, Lepoglava je obilježena i kao kaznionica, odnosno grad s najvećim i najstrožim zatvorom u Hrvatskoj. Velik broj ljudi Lepoglavu promatra upravo iz tog aspekta i pomisao da mogu doći, prošetati Lepoglavom mirno i sigurno te uživati u vrijednim spomenicima kulture, povijesti i umjetnosti, mnogim je potencijalnim posjetiteljima potpuno nevjerojatna.

Cilj manifestacije je privući posjetitelje, pokazati u nekoliko dana uistinu bogatu ponudu grada i staviti je u službu turističke ponude te na taj način stvarati bazu turizmu 365 dana u godini, što se  i ostvaruje. Lepoglava je postala zanimljiva destinacija i to ne samo domaćim posjetiteljima, nego i strancima.

Lepoglavski dani manifestacija su koja objedinjuje sljedeće sadržaje:
– Sajam turizma, enogastronomije i proizvoda starih zanata
– Susret vina z bregov

-Međunarodni sajam minerala
– kazališnu predstavu pučkog teatra
– koncerte

– izložbe
– zabavne igre s tradicionalnim sportovima
– lunapark i dječje igraonice
– natjecanje u pripravi kotlovine
– zabavna i glazbena događanja

Pozivamo vas da nam se svake godine pridružite u Lepoglavskim danima, dobro se zabavljate, družite s prijateljima i obitelji, upoznate nekog novog, prošećete našim lijepim gradom i saznate više o više od 600 godina njegove povijesti ili pak se prijavite na sportska i kulinarska natjecanja. Veselimo se vašem dolasku!