16. SAJAM TURIZMA, ENOGASTRONOMIJE I PROIZVODA STARIH ZANATA

Na 16. sajmu turizma, enogastronomije i proizvoda starih zanata će se predstaviti turistička ponuda grada Lepoglave, autohtoni i tradicijski ruralni proizvodi i usluge, eno i gastronomski specijaliteti, kulturna baština, folklor, stari zanati, autohtona događanja i običaji Hrvatskog zagorja, kao i pojedinih krajeva Hrvatske.

Sajam je izložbeno - prodajnog karaktera , a održat će se 14. i 15. srpnja (subota i nedjelja) u gradskom parku. Vrijeme trajanja sajma navedenih dana je od 15:00 do 22:00 sati.

Posjetiteljima će se omogućiti da svjedoče oživljavanju i pokazivanju tradicionalnih zanata i obrta te pripravi i kušanju starinskih jela specifičnih upravo za ovaj kraj, s posebnim naglaskom na važnostnjihovog očuvanja. Stari zanati, poput primjerice izrade cekera, nekada su bili svakodnevica, no za današnje generacije, događaji poput ovog sajma jedina su prilika da iz prve ruke vide kako se odvijaju ti procesi izrade. Prirodi sajma je prilagođen i izlagački prostor, pa će se sajam održati na otvorenom, u gradskom parku pored Doma kulture.

You are here: Home Događanja Sajmovi Sajam turizma, enogstronomije i proizvoda starih zanata