IZ PROGRAMA 2018.

 
 

Subotu obilježilo Natjecanje u pripravi kotlovine

 

 

Čak 19 ekipa iz Varaždinske, Zagrebačke, Međimurske i Virovitičko-podravske županije natjecalo se na natjecanju u pripremanju kotlovine održanom u okviru 8. Lepoglavskih dana, manifestacije koja se od 14. do 16. srpnja održava u Lepoglavi.

Majstori kotlovine u Gradskom su parku, skrivajući svoje kulinarske tajne, dobro raspoloženi pripremali kotlovinu nadajući se da će baš njihovu stručno povjerenstvo proglasiti najboljom. A nakon kušanja i danih ocjena, stručno je povjerenstvo najboljom proglasilo kotlovinu koju je pripremila domaća ekipa Mjesnog odbora Purga. I drugo je mjesto pripalo domaćoj ekipi Ljuta mafija, dok su treći bili gosti iz Samobora, ekipa Debela kobasa.

 

Inače, drugi dan manifestacije Lepoglavski dani počeo je otvorenjem sajmova - 5. sajma turizma i enogastronomije, 9. susreta vina z bregov, Međunarodnog sajma minerala te izložbom malih životinja. Posjetitelji su tijekom cijelog dana na navedenim sajmovima imali prilike razgledati i kupiti tradicijske predmete, kušati domaća jela i vina te od izlagača iz nekoliko zemalja razgledati i kupiti minerale iz gotovo cijelog svijeta.

U prijepodnevnim je satima počela i prezentacija automobila s posebnom opremom te je održan 2. memorijal Franjo Kelemen na kojem su sudjelovali ponosni vlasnici starih motocikala.

Program su na glavnoj u Gradskom parku otvorili plesačice i plesači. Održan Zumba party te su nastupili mladi plesači i plesačice Studija Feel.

Lepoglavski pušlek je posjetitelje nasmijao novim predstavama, a glazbeni sastav Elita večernjim koncertom.

Uz navedena događanja, tijekom subotnjeg je programa Biciklistički klub Lepoglava organizirao je tehnički pregled bicikala, šahisti su održali šahovski turnir, a filatelisti filatelističku radionicu. Lepoglavski astronomi omogućili su posjetiteljima promatranje neba i planeta teleskopom.

Subotnji je program zaključen glazbeno-plesnom večeri uz glazbeni sastav Elita.

Lepoglavski dani - 0d 14. do 16. srpnja


Gaveznica - ugasli vulkan

Za vrijeme trajanja manifestacije moći će se, uz stručno vodstvo, posjetiti Gaveznica, ugasli vulkan i nalazište poludragog kamena ahata.

PROJEKT DE PARK


       

Izložbe

  • Izložba fotografija

  • Lepoglavska razglednica

  • Izložba malih životinja

 

 

U okviru Lepoglavskih danja moći će se razgledati izložba malih životinja koju pripremaju domaći uzgajivači.

Lepoglavski dani u slikama

 
 

GLAVNI POKROVITTELJ

 

                             ORGANIZATORI                                      SUORGANIZATORI   

       

SPONZORI

    

         

  

                     

                

 MEDIJSKI POKROVITELJI

                                    Lepoglava.Net

 

POMOGLI SU

KAZNIONICA U LEPOGLAVI

You are here: Home Vijesti Subotu obilježilo Natjecanje u pripravi kotlovine